Wat is “RUGEBREGT op het NET”

Dit blog…

Voor het ontstaan van dit blog werkte ik als medewerker klantenservice en klachtbehandelaar bij een grote vervoersmaatschappij. Daar, in mijn werkzame leven was ik dagelijks bezig met taal en schrijven.  De keuze voor bepaalde woorden of woordcombinaties konden zelfs de meest vervelende situaties bespreekbaar of beschrijfbaar maken.

Na een reorganisatie eind 2013 heb ik na zo’n acht jaar dienst afscheid moeten nemen van mijn gewaardeerde collega’s.  En werd ik geworpen in de wereld van werkzoekenden. Mijn kunde om met woorden en taal te werken werd ineens op een geheel andere manier op de proef gesteld. Het schrijven van sollicitatiebrieven en maken van een nieuw curriculum vitae kwamen op mijn pad. Een nieuwe, interessante ervaring, aangezien de wereld van het solliciteren ineens heel anders was geworden dan ik mij kon herinneren.

Omdat ik naast het schrijven van sollicitatiebrieven ook op een andere manier bezig wilde blijven met taal, ben ik in die periode gaan zoeken naar alternatieve mogelijkheden om dat te kunnen doen. Deze weblog, dit blog, deze digitale leeshoek is daarvan het resultaat. Eerlijk is eerlijk, de meeste van mijn blogs heb ik, wellicht uit een gevoel van schaamte, weer offline gehaald. Ze waren naar mijn mening niet goed genoeg om te blijven staan. Mijn allereerste blog heb ik uit nostalgisch oogpunt wel bewaard.

of deze weblog…

Maar het gezegde is niet voor niets ‘alle begin is moeilijk’! Door te kijken hoe anderen, bijvoorbeeld vriendin Nelleke, het doen kom ik elke dag beetje bij beetje dichter bij wat ik wil. Soms zit er een tijd tussen verschillende blogs. Maar klaar met schrijven ben ik nooit. Taal – gesproken of geschreven – blijft een leuke uitdaging en een interessante bezigheid.

Welnu, via de categorielijsten in het menu bovenaan kom je snel bij de verschillende blogs. Vragen of opmerkingen over mijn blogs hoor, nou ja, lees ik uiteraard ook graag. Ik wens je een aangenaam verblijf.