Ga naar de inhoud
cities: skylines

Cities: Skylines

    Een van de games waar ik mij de laatste tijd regelmatig mee bezig houdt is Cities: Skylines. Dit is een van de betere citybuilder games, die toch ook nog voor de nodige uitdaging kunnen zorgen. Tenminste, als je het met bepaalde instellingen en mods speelt.

    Er zijn ook verschillende kanalen op Youtube die ik volg voor tips en trucs. Zo zit er een bepaalde volgorde in hoe je je wegennet moet opbouwen. Gewoon lukraak wat doen zorgt in het begin niet echt voor problemen. Maar hoe verder je komt en hoe groter je stad wordt, is een goed wegennet wel van groot belang. Zit dat verkeerd, dan krijg je verkeersopstoppingen ‘met alle gevolgen van dien’. Denk aan afval dat niet wordt opgehaald of de brandweer die niet op tijd bij een brandend huis of torenflat kan komen. Criminele activiteiten die hoogtij vieren omdat politie toch niet kan komen. Overleden mensen die niet worden opgehaald, you name it.

    Kijk dit filmpje van YUMBLtv op Youtube maar eens : ‘Road Layout Tutorial and Inspiration – Traffic Fix’ > https://youtu.be/q5w8pKxkkqI <

    Of deze city-fix van Biffa Plays Indie Games, waarin hij onder het genot van een kop thee allerlei verkeersproblemen oplost. Het verkeer staat haast muurvast, wegen zijn geblokkeerd en problemen worden alleen maar meer. Nadat de issues zijn opgelost is er een 90% traffic flow, oftewel nauwelijks tot geen vervoersproblemen. https://www.youtube.com/watch?v=XDoytd99X-E

    Dan heb je natuurlijk ook nog de noob-pro-modder-filmpjes waar je van kan leren. Imperatur bijvoorbeeld heeft daar dit filmpje over gemaakt. Wat is het verschil in de perfecte industriële zone als je het gaat vergelijken tussen beginners (noobs), pro’s (gevorderde spelers) en modders (je snapt het wel).