Ga naar de inhoud

Koken en recepten

Koken! Ja, dat vind ik leuk!

Waarom vind ik koken eigenlijk leuk? Geen idee, je gooit wat olie of boter in een braadpan, dan hoppa, een stuk vlees er achteraan. En in een andere pan doe je een plens water, wacht tot het kookt en …

Het is misschien wat kort door de bocht en heel simpeltjes gedacht als ik het zo zeg. Koken doe je namelijk niet alleen met een recept. Koken doe je ook met gevoel, met passie, met liefde. Zeg nou zelf, als je de hele dag bezig bent geweest in de dapur en je gezin of gasten… Oh sorry, dapur betekent keuken, maar misschien had je dat al geraden. Hoe dan ook, het is toch een opsteker als iedereen van jouw kookkunst geniet of niet dan?

Graag deel ik via deze weg een paar recepten met jullie, waarvan ik in ieder geval kan genieten. Maak er gebruik van als jullie moeten koken of lees ze ter inspiratie. Bij mij is een recept in ieder geval geen vaststaand gegeven. Het dient als basis en variatie is altijd mogelijk.

Inspiratie

Mijn inspiratie bij het koken komt bijvoorbeeld vanuit mijn opvoeding, mijn achtergrond. Uiteraard haal ik mijn inspiratie ook uit andere bronnen. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan websites zoals roysrecepten.nl voor lekker Indisch/Indonesische recepten. Of aan heerlijkerwijs.nl, waar verschillende gerechten voorzien worden van een ander, nieuw jasje.

Ik hoop in ieder geval dat je mijn receptenboek met veel plezier doorsnuffelt. Mocht je een gerecht missen of denken “he Herman, dat of dat gerecht moet je ook eens proberen”, laat het mij maar weten. Ik geef geen garantie dat ik alles zal uitproberen. Maar misschien geeft jouw recept of suggestie wel weer inspiratie aan anderen. Op die manier helpt iedereen elkaar weer een klein beetje.

Ik zou zeggen: veel plezier in de dapur en selamat makan!

Terug naar beginpagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.